Maak kennis met Marleen, jouw logopedist

Ik ben Marleen, logopedist in Delfzijl en Appingedam. In mijn praktijk help ik kinderen en volwassenen die moeite hebben met spreken en taal, slissen of stotteren of revalideren na een beroerte.

Kinderen vinden het vaak erg leuk om bij mij in de praktijk te komen en ik haal er veel plezier uit om kinderen te behandelen. Ik haak in op hun interesses en bedenk steeds oefeningen die doeltreffend, maar ook leuk zijn. Zo leren kinderen veel sneller en makkelijker! Voor ouders maak ik tijd om vragen te beantwoorden en ik zorg dat de school van het kind op de hoogte blijft.

Daarnaast behandel ik ook volwassenen. Mensen met hyperventilatie, stemproblemen, stotteren of slissen. En veel ouderen die herstellen van een beroerte. Met logopedie kan ik een enorm verschil in de kwaliteit van leven maken. Ik zet mij voor 100% in. Want vrijuit kunnen praten én gehoord worden, dat wil toch iedereen?

Werkwijze

Aanmelding
Intake
Behandeling
Telelogopedie
Afspraken
Als je een verwijsbrief hebt, neem deze dan mee naar onze afspraak. Neem ook je zorgpas en legitimatiebewijs mee.
Om je goed te helpen, doe ik eerst onderzoek. Ik stel je vragen en doe wat testjes. Op basis van deze afspraak stel ik een behandelplan voor je op.
Je komt wekelijks bij mij. Voor kinderen maak ik logopedie zo leuk mogelijk. We doen spelletjes en doen oefeningen die passen bij jouw kind.
Eventueel behoort telelogopedie tot de opties. Bij telelogopedie houden we een zitting via de webcam.
Kun je een keer niet komen? Zeg je afspraak dan 24 uur van tevoren af.

Missie en visie

Ieder mens is anders. Daarom zorg ik altijd voor een logopediebehandeling die goed bij jou of je kind past én het beste resultaat geeft. Ik gebruik daar de nieuwste technieken en behandelmethodes voor. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Ik heb echte aandacht voor jou of je kind, van mens tot mens, en ben zeer betrokken bij de behandeling. Logopedie doe je samen.
Hanen ouderprogramma

Hanen ouderprogramma

Om uw kind te stimuleren in de taalontwikkeling, krijgt u handvatten en instructies om uw kind hierbij te helpen.

Learn More
Spraak

Spraak

Heeft u of uw kind, moeite met het uitspreken van bepaalde klanken? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Learn More
Taal

Taal

Uw kind wordt geholpen om taal beter te begrijpen, de woordenschat te vergroten en om zinsbouw te verbeteren in gesprekssituaties.

Learn More
OMFT

OMFT

Een oefentherapie die de spieren in en om je mond traint om foute gewoonten en bewegingen af te leren.

Learn More

Afwijkende mondgewoonten

Behandeling van o.a. mondademen, verkeerd slikken en duim- of vingerzuigen. Lipspieren, tonggebruik en slikgewoontes

Learn More

Stem

Door stemsparende adviezen en te werken aan een ontspannen stemgebruik kunnen je keel en stemklachten helemaal verdwijnen.

Learn More

Stotteren

De stotteraar wordt geholpen om vloeiender te spreken. Eventueel worden ouders/verzorgers geadviseerd in hun communicatie met de stotteraar.

Learn More

Ademhaling

Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, ademritme en beweging om keelklachten te verminderen en meer ontspannen te kunnen praten.

Learn More

Woord voor woord maken we samen stappen!

Maak een afspraak