6 maart Dag van de Logopedie
6 maart Dag van de Logopedie

Dag van de logopedie

 

6 maart is de dag van de Logopedie, en ook de dag dat Bij Wijze Van Spreken voor ‘t eerst in Delfzijl behandelt, dus dat vieren we met kletskoppen bij de koffie! We zitten in Delfzijl Noord in het pand van Fysiodelta aan de Ede Staalstraat 7.

Omdat het de dag van de logopedie is, mocht ik vanmorgen bij RTV Noord op de radio vertellen wat logopedie allemaal inhoud en wat je er allemaal aan kan hebben. Wil je het fragment terugluisteren? Klik dan hier (vanaf 17:30 ongeveer). Logopedie wordt terecht vaak in verband gebracht met jonge kinderen die leren praten, maar we doen nog veel meer! Een logopedist kan bijvoorbeeld helpen bij slik problemen, bijvoorbeeld na hersenletsel, we helpen kinderen met een beugel om de mondspieren anders te gebruiken, zodat het effect van de beugel versterkt wordt en nog veel meer.

Dit jaar staat de dag van de logopedie in het teken van ondersteuning bij mensen die niet (meer) met woorden kunnen communiceren. Een logopedist kan dan helpen om op een aangepaste manier, of met bijvoorbeeld hulpmiddelen te communiceren, want mensen zonder spraak hebben nog steeds behoefte aan communicatie. Neem contact op met een logopedist voor meer informatie!

Op onze contactpagina kun je meer informatie vragen of je direct aanmelden.